22 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 10.00-13.30 saatleri arasında 3.sınıf öğrencilerinin katılımıyla Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü içerisinde bulunan “Botanik Bahçesi ve Herbaryum ve Uygulama Merkezi” gezisi gerçekleştirilmiştir.
Öğrencilerin heyecan içinde geziye katıldıkları görüldü. Yolculuk süresi içinde başlayan heyecan sorularla doruğa ulaştı. Alana varıldığında alanın çevresindeki farklı bitkiler öğrencilerin merak duygularını arttırdı. Öğrenciler her bitkinin, ağacın yanında sanki yeni bir şey keşfetmiş duygusunu yaşadılar.
Bitkilerin yaşam alanları (bataklık, toprak ve su) örneklerle beraber tanıtıldı. Sera içerisinde bulunan tropik ağaçlar ve bitkiler gözlemlendi. Bitkilerin hangi alanlarda kullanıldığı, ağaç ve bitki arasındaki farkların neler olabileceği hakkında bilgiler verildi.
Yapılan gezi sayesinde “Doğada Hayat” ünitesi “Bitki Çeşitliliği ve Yaşam Döngüsü” kazanımı pekiştirilmiş oldu.